BP_logoBelgoprocess viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en heeft een hele evolutie doorgemaakt: van uitbater van een opwerkingsfabriek, over verwerker van radioactieve afvalstoffen tot ontmantelaar van complexe nucleaire installaties.

En net die evolutie was de inspiratie voor een nieuw logo voor het bedrijf. “We kwamen tot de vaststelling dat we een nieuw bedrijf geworden zijn, met een nieuwe toekomst,” vertelt Bart Thieren, public relations officer. “Een toekomst waarin we alles in het werk blijven stellen om onze activiteiten uit te voeren op een zorgzame en professionele wijze, met de grootste aandacht voor de veiligheid en het milieu en de socio-economische ontwikkeling van de streek.”

Op 30 jaar tijd is Belgoprocess uitgegroeid tot een internationaal gereputeerd kenniscentrum en verwerkingsbedrijf binnen de nucleaire sector met een internationale erkenning op het vlak van verwerking en conditionering van radioactieve afvalstoffen en de ontmanteling van buiten dienst gestelde nucleaire installaties.

Het jubileum werd donderdagavond gevierd in aanwezigheid van zo’n 200 genodigden in het Art Center Hugo Voeten in Herentals.