DSC_5917Meer en meer bedrijven nemen hun sociale verantwoordelijkheid en steunen lokale initiatieven voor minderbedeelden. Het nucleaire afvalverwerkingsbedrijf Belgoprocess uit Dessel is er daar een voorbeeld van. Het schonk 2.000 euro aan het lokale buurtrestaurant.

Dat buurtrestaurant is een plek waar mensen kunnen genieten van een gezonde en budgetvriendelijke maaltijd. De medewerkers van vzw De Biehal bereiden de maaltijden en de bewoners van het woonhuis de Hei dekken de tafels. Het buurtrestaurant is een uitgelezen kans om sociale tewerkstelling te creëren.

Capaciteit uitbreiden
De financiële steun zal worden gebruikt om de capaciteit van de keuken uit te breiden. Recent wordt door de talrijke opkomst het buurtrestaurant tweemaal per maand geopend, waar dit vroeger slechts 1 keer was.

Het buurtrestaurant is een samenwerkingsinitiatief tussen OCMW-Dessel, vzw De Biehal en woonhuis De Hei. Het OCMW neemt binnen dit initiatief een coördinerende rol voor zijn rekening. Vzw De Biehal beheert de sociale buurtrestaurants, de Kringwinkel en de Klussendienst. De helft van het bedrag dat werd geschonken, is afkomstig van het personeel en Belgoprocess verdubbelde dit bedrag. Het geld werd overhandigd aan Lore Vleugels en Erik Gys, respectievelijk maatschappelijk assistent en voorzitter OCMW-Dessel.