Belgische Saffraan gaat op culinaire missie

belgische_saffraan_J2gBelgische Saffraan, die groeit en bloeit bij Marc en Linda Leloup-Van den Bulck in Morkhoven, vertrekt later deze maand op een internationale missie. Chef Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen neemt de Kempense specialiteit mee naar een culinair event in het Oostenrijkse Graz in de vorm van een praline.

Nobels is een fervent voorstander van het gebruik van lokale producten. In binnen- en buitenland oogst hij succes met zijn frisse en vernieuwende keuken. Als Jong Keukengeweld-chef vraagt Toerisme Vlaanderen hem geregeld voor buitenlandse culinaire missies. Zo was hij eerder al in Peking en Moskou en werd hij nu uitgenodigd voor de Chef Days op 9 en 10 mei in Graz. Deze keer gaat de Belgische Saffraan mee. “Hij bedacht een vernieuwende versie door de praline bovendien gluten- en lactosevrij te maken”, zegt Linda Van den Bulck. “Toerisme Vlaanderen gaf chocolatier Dominique Persoone, recent verkozen met de beste praline ter wereld, de opdracht om 800 stuks te produceren. Later gaan nog 2.000 stuks mee naar Londen.”

Nog meer belangstelling
Glenn Stroeckx, sous-chef en patissier van restaurant Het Kempisch Pallet uit Westerlo, is ook al in de ban van de Belgische Saffraan. Ook hij gebruikte het ingrediënt bij een inzending voor een chocoladewedstrijd. Eerder dit jaar ontving Belgische Saffraan met Saffron Secrets de Belgian Beauty 2016 Award als beste Belgisch souvenir.