Belgabroed uit Merksplas en DanHatch uit Denemarken hebben een intentieverklaring ondertekend voor een participatie in de familiale broeierij Goasduff in het West-Franse Plabennec. De 3 broeierijen voeren exclusieve onderhandelingen met als doel dat Belgabroed en DanHatch meerderheidsaandeelhouder worden van Goasduff terwijl de familie Goasduff blijft participeren als een belangrijke minderheidsaandeelhouder.

Belgabroed is het fusiebedrijf van de families Destrooper en Moonen met een capaciteit van 1,4 miljoen vleeskuikens per week. Daarmee is het de grootste broeierij van eendagskuikens in België. Er werken 45 mensen. De broedeieren zijn afkomstig van gecontroleerde vermeerderingsbedrijven. Belgabroed opereert samen met zusterbedrijven Vervaeke-Belavi in Tielt, exportbedrijf Incubel in Merkplas, Vepymo in Poppel en kuikenbroederij van Hulst in Veldhoven (NL).

Verder ontwikkelen
“De nieuwe samenwerking zal betekenen dat Goasduff regionaal en nationaal verder zal kunnen ontwikkelen”, klinkt hij bij de 3 partijen. “Daarenboven zal deze samenwerking leiden tot een nog betere dienst verlening ten aanzien van de Europese pluimveesector, die steeds internationaler maar ook meer gediversifieerd wordt.”

Familie blijft actief
Ook na de overname blijft zowel de huidige als de aankomende generatie van de familie Goasduff actief binnen de verdere ontwikkeling en het management van het bedrijf. “De familie zal zo een prominente rol blijven spelen op de Franse markt en zal het uitstekende team ter plekke blijven aansturen zowel in de broeierij als in de opfok- en vermeerderingsfaciliteiten van het bedrijf.”

Goasduff werd 60 jaar geleden opgericht door Louis Goasduff en produceert jaarlijks 65 miljoen eendagskuikens.