belfius turnhoutBelfius heeft zijn kantoren aan de Grote Markt en de Merodelei in Turnhout gesloten en overgebracht naar een gerenoveerd gebouw aan de Parklaan. Daar huist voortaan ook de business-cel voor de regio Turnhout-Hoogstraten. “Het is altijd onze bedoeling geweest om ons ergens aan de Parklaan te vestigen vanwege de goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid”, zegt directeur-bestuurder Stefaan Vermeulen.

Belfius Regio Turnhout-Hoogstraten cvba heeft dus een dubbele beweging gemaakt. Enerzijds koos de bank ervoor om twee bestaande kantoren in het centrum van Turnhout te sluiten. “De bereikbaarheid en problemen om te parkeren lagen daar toch wel aan de basis”, aldus Stefaan Vermeulen. En anderzijds verhuisde de business-cel naar Turnhout. “De voorbije drie jaar werkte die vanuit Beerse, maar we verkozen om ons te vestigen in de centrumstad.”

Competenties gebundeld
Die business-cel bestaat uit vijf mensen (binnenkort zes) die de diensten vermogensbeheer en alle financiële diensten voor familiale ondernemingen, zelfstandigen en vrije beroepen omvat. “Ze bundelt de competenties om aan dat publiek een uitmuntende dienstverlening en een maximale cliëntentevredenheid te garanderen”, zegt de directeur.

In totaal werken in het nieuwe kantoor zestien mensen. Dat is ondergebracht in de voormalige garage Barto, die naar een nieuw pand in de buurt verhuisde. Na een verbouwing beschikt Belfius er nu over een kantoorvloer van 450 vierkante meter. Donderdag 11 december ging het kantoor open voor de klanten. Deze week volgt de officiële opening voor genodigden.