HVAC-bedrijf Belcotec uit Geel heeft vanavond de Trends Gazelle voor de provincie Antwerpen gewonnen in de categorie middelgrote ondernemingen. Daarmee wordt het bedrijf van CEO Jan Vangeel beloond voor zijn sterke groei. In 5 jaar steeg de omzet van 1 naar ruim 16 miljoen euro.

Vorig jaar meldden we al de verhuizing van Belcotec van Dessel naar een nieuwbouw in Geel, op wat moet uitgroeien tot de Kempense Innovatiecampus. Het bedrijf doopte zijn nieuwbouw tot Willis Building en was het eerste dat zich op de site kwam vestigen.

Gedroomde start
Belcotec ging in april 2012 van start met 2 bedienden en 4 arbeiders. “Dat eerste jaar draaiden we al meteen een omzet van 1 miljoen euro”, zegt Jan Vangeel, die bijna 20 jaar bij Agfa-Gevaert werkte. De onderneming richt zich op projecten tussen 300.000 en 4 miljoen euro zoals zorgcentra, kantoorgebouwen, residentiële gebouwen en scholen in een straal van 100 km rond Geel.

Op dit moment heeft Belcotec een 60-tal medewerkers in dienst en doet het een beroep op een 70-tal onderaannemers. “Het tekort aan geschoolde arbeiders betekent een rem op de groei”, bekent Vangeel. Zusterbedrijf Clevr legt zich toe op HVAC-zelfbouwpaketten voor de particuliere markt.

“We zijn trots dat we dergelijke groeibedrijven in onze regio hebben”, zegt gedelegeerd bestuurder Renilde Craps van Voka Mechelen-Kempen. “Belcotec kan een inspirerend voorbeeld en een aantrekkingspool zijn voor andere bedrijven die zich in het Innovatiepark willen vestigen, vlakbij de lokale onderwijsinstellingen van KU Leuven en Thomas More.”

Als laureaat van de provincie Antwerpen dingt Belcotec nu mee naar de nationale Trends Gazellen, die later deze maand worden bekendgemaakt.