Autocarbedrijf Coach2Travel uit Arendonk heeft er een belangrijke nieuwe klant bij, namelijk de Noord-Amerikaanse touroperator Gate1Travel. De Kempense busonderneming zal vanuit Schiphol met Amerikaanse toeristen rondritten door Europa maken. Voor de nieuwe klant werd een nieuwe autocar aangekocht bij Van Hool in Koningshooikt.

“Gate1Travel komt bij ons terecht via de tourdirector, dat is de verantwoordelijke voor de reis”, vertelt zaakvoerster Hilde Nijs. “Het is een belangrijke klant voor ons want hij komt recht uit onze doelgroep.” Coach2Travel, het vroegere Marina Cars uit Ravels, specialiseert zich namelijk in Europese excursies voor buitenlandse toeristen die met het vliegtuig of de ferry naar hier komen. In dit geval loopt de overeenkomst van april tot september. Tijdens de 14-daagse reis doen de Amerikaanse toeristen onder meer Bremen, Hamburg, Berlijn, Brussel en Brugge aan, om te eindigen in Parijs.

Speciaal uitgerust
De nieuwe autocar telt 54 zitplaatsen en is op vraag van de klant speciaal uitgerust. Dat wil zeggen wifi en een USB-aansluiting aan elke zetel. “Het gaat hier opnieuw om een voertuig met een zuinige en groene Euro6-motor van DAF. Door deze recente aankoop ligt de gemiddelde leeftijd van ons wagenpark onder de 2,5 jaar”, aldus nog Hilde Nijs.

Coach2Travel heeft 13 autocars op de baan en 15 chauffeurs in dienst.