Belangrijk Duits certificaat voor M.I.P.

MIP-2Silo- en tankbouwer M.I.P. uit Rijkvorsel is sinds kort WHG-gecertificeerd. Dat betekent dat de door M.I.P. geproduceerde tanks voldoen aan de strengste normen en geschikt zijn voor risicovolle producten. Het behalen van het certificaat betekent dat de expansie op de Duitse industriële markt een versnelling hoger kan schakelen.

“Als modern en hoogtechnologisch bedrijf is het milieu een belangrijk aandachtspunt voor M.I.P. Continu monitoren en evalueren we de impact van onze activiteiten op het milieu. Daardoor kunnen we gerichte toepassingen ontwikkelen om onze producten zo milieuvriendelijk te maken”, zegt CEO Maikel Elst.

Het Duitse TÜV NORD heeft M.I.P. voor deze inspanningen beloond met het WHG-certificaat. Dit certificaat is vergelijkbaar met de milieunormen die bij ons in VLAREM II zijn vastgelegd, maar dan strenger. Concreet betekent dit dat de tanks van M.I.P geschikt zijn voor de opslag van een grote hoeveelheid risicovolle producten. Anders gezegd: de tanks schermen de omgeving en het grondwater volledig af van de mogelijke milieugevaren.

Commerciële opportuniteiten
“Dit certificaat wordt niet zomaar aan iedereen gegeven”, aldus Maikel Elst. “Het is echt een onderscheiding. Wij dragen dit certificaat dan ook met trots. Omwille van het milieu, maar ook omdat het op commercieel vlak heel wat opportuniteiten biedt. Duitsland is namelijk een belangrijke groeimarkt voor ons. En nu kunnen we onze klanten een product aanbieden waarmee zijzelf makkelijker voldoen aan de strenge Duitse milieuwetgeving.”