Bekende horecazaak Burcht Hertog Jan opnieuw open

burcht hertog jan8 jaar bleven de deuren gesloten van de bekende horecazaak Burcht Hertog Jan in Oud-Turnhout, maar sinds vandaag zijn ze opnieuw open. Dat is de verdienste van Jonas Seiffermann en Nick Janssen, die in het centrum van Oud-Turnhout al koffie- en lunchhuis Rimbaud uitbaten. “We trekken onze visie door naar Burcht Hertog Jan”, zegt Seiffermann.

Het koppel baat al 2,5 jaar Rimbaud uit. “We zochten een woonst dichter bij Rimbaud en wilden dus in Oud-Turnhout komen wonen. Daarnaast vroegen onze klanten naar feesten”, legt Seiffermann uit. “Burcht Hertog Jan is 20 jaar een goede zaak geweest, maar toen de uitbater met pensioen ging, raakte die niet verkocht. Wij hebben ze nu overgenomen.”

Toegankelijke kaart
De voorbije maanden fristen de twee het interieur op maar ze benadrukken dat de authenticiteit is gebleven. Met de brasserie mikken ze op wandelaars en fietsers die op verkenning willen in het natuurgebied De Liereman, zo ook op liefhebbers van een lekkere schotel. “We willen de kaart zo toegankelijk mogelijk houden. Een goede kwaliteit aan een goede prijs is altijd ons uitgangspunt geweest bij Rimbaud en dat willen we naar hier doortrekken”, aldus de nieuwe eigenaars. “We hebben een mooie Franse wijnkaart en vragen een vaste forfait voor een fles zodat ook de wijn betaalbaar blijft.”

Jonas en Nick zullen de uitbating van Burcht Hertog Jan voor hun rekening nemen, terwijl ze Rimbaud toevertrouwen aan een vaste ploeg medewerkers.