Bekende cocktailbar SIPS opent eerste pop-up in Herentals

Manuel Wouters.

Manuel Wouters.

De bekende cocktailbar SIPS van de broers Manuel en Ollie Wouters in Antwerpen opent op 1 juli een pop-up bar in businesscenter Link 21 in Herentals. Momenteel leidt het duo een 6-tal medewerkers van Link 21 op. De samenwerking gaat terug tot hun Kastelse roots. De broers Wouters zijn van Kasterlee afkomstig en Groep Van Eyck, dat de uitbating van Link 21 verzorgt, heeft Kasterlee als thuisbasis. “We kennen de familie Van Eyck goed”, zegt Manuel Wouters.

“De vraag is van hen gekomen”, doet Manuel Wouters het verhaal. “Normaal zijn ze tijdens de zomer een periode gesloten maar dit jaar blijven ze open. Wij verzorgen met SIPS jaarlijks een 150-tal evenementen in binnen- en buitenland, maar dit wordt de eerste keer dat we mee in een pop-up stappen. Ik ken Jan Van Eyck goed, het is een mooie locatie en hij heeft ons gevraagd om hen mee te helpen.”

Beperkte kaart
De uitbaters van de Herentalse horecazaak kondigen de samenwerking aan als ‘Have a SIPS @ Link 21’. “Er zullen zowel cocktails als longdrinks worden geschonken en ook de setting zal worden aangepast met palmbomen en dergelijke”, gaat Manuel Wouters verder. “De drankenkaart zal niet zeer uitgebreid zijn en vooral de makkelijker te bereiden en trendy cocktails bevatten. Normaal duurt de opleiding voor een barman een volledig jaar, maar die tijd is er nu niet.”

De pop-up loopt door tot eind augustus. “Wellicht zal er nadien nog een ander concept uit voortvloeien, maar eerst zullen we dit gaan evalueren”, besluit Manuel Wouters.