De Antwerpse kapper Tobas Muharrem heeft in de Zandstraat in Herentals de kapperszaak Modiva geopend. Tot vorig jaar runde hij een succesvol kapsalon aan Het Eilandje in Antwerpen, dat hij verkocht. En je kent hem mogelijk ook van het VIER-programma Komen Eten, waaraan hij deelnam. In Herentals pakt hij uit met een ongewoon kappersconcept.

“Wat ik in dat tv-programma deed, de Turkse gastvrijheid onder de mensen brengen, doe ik in mijn kapsalon eigenlijk ook”, zegt de zaakvoerder. “Ik wil dat mensen zich thuis en op hun gemak voelen en wil ze onderdompelen in een gastvrij, warm bad.”

In Modiva werken mensen van verschillende nationaliteiten en dat is een bewuste keuze. Volgens de zaakvoerder zelfs 1 van de troeven. “Er is veel over racisme en onverdraagzaamheid te doen deze dagen, maar gelukkig merken wij daar niet veel van en daarmee is 1 van mijn doelen dan ook bereikt. Eigenlijk wil ik op mijn manier bijdragen aan een meer verdraagzame samenleving. Wat mijn team en ikzelf doen, gaat over zoveel meer dan enkel uiterlijke schoonheid.”

Modedefilé
Bij wijze van lanceringsevent organiseert de zaak zaterdagnamiddag een modedefilé met de bekende bobsleester Elfje Willemsen, die een extravagant opsteekkapsel en een galajurk van Issi Jacobi krijgt aangemeten. Nog andere modellen zullen die middag over de catwalk flaneren. “We kennen Elfje als een pittige, sportieve vrouw, maar ik wil zaterdag ook tonen wat een stijlvolle, fijne diamant zij is”, aldus nog Tobas Muharrem.