Bekend monument over E34 wordt afgebroken

Foto: Bart Van den Langenbergh

Foto: Bart Van den Langenbergh

Van Turnhout via de E34 naar Antwerpen rijden zal vanaf maandag nooit meer hetzelfde zijn. Volgend weekend wordt het voormalige brugrestaurant van Carestel ter hoogte van Vosselaar afgebroken. Het monument was meer dan vier decennia een ankerpunt tussen Eindhoven en Antwerpen. Het werd gebouwd in 1974 over wat toen nog de E3 heette.

Lunchen of een kop koffie drinken met onder jou het voorbijrazende verkeer kon al enkele maanden niet meer. De concessie van Autogrill voor de uitbating van het Carestel-restaurant boven de snelweg liep vorig jaar af en werd niet vernieuwd. In de plaats opende Texaco eind vorig jaar twee nieuwe shops aan beide zijde van de snelweg. Het ging om de eerste Belgische vestigingen volgens het Go Fresh-concept, dat een bakkerij, koffiecorner, een restaurant, een vergaderruimte en een Louis Delhaize-shop omvat.

Snelweg gaat dicht
Voor de afbraak van het brugrestaurant wordt de snelweg een heel weekend afgesloten en moet het verkeer in beide richtingen over de parkings. De aannemer start vrijdag 4 maart om 21 uur en de werkzaamheden zullen ten laatste maandagmorgen 7 maart om 5 uur zijn afgerond. Hoewel het verkeer over de snelwegparkings kan, hou je toch best rekening met verkeershinder. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur.