De handelsrechter in Turnhout heeft vandaag het bekende hotel-restaurant Den en Heuvel aan de Geelsebaan in Kasterlee failliet verklaard. Zaakvoerder Frédéric Peeters had zelf de boeken neergelegd. Volgens curator Gert Verreyt, die vanavond een onderhoud had met de eigenaars, waren de hoge personeelskosten de belangrijkste redenen voor het faillissement.

Den en Heuvel is een naam als een klok in het toeristische Kasterlee. Het pand omvat 24 hotelkamers, een gastronomisch restaurant en feest- en seminariezalen. “Het faillissement heeft betrekking op de bvba Den en Heuvel, die de uitbating van het hotel verzorgde. Het onroerend goed was ondergebracht in een aparte vennootschap”, duidt curator Gert Verreyt.

Nog geen kadidaten
Die staat nu voor de taak om een overnemer te zoeken. “Voorlopig hebben zich nog geen kandidaat-overnemers gemeld. Uit ervaring weet ik dat dit niet zo makkelijk zal zijn. Horeca is zeer moeilijk tegenwoordig. Het alternatief is dat de inboedel zal worden verkocht. In elk geval is het een interessante locatie met multifunctionele mogelijkheden. Aan de andere kant is het meubilair misschien wat gedateerd.” Over een termijn durft hij geen uitspraken doen. “Dat zal afhangen van de interesse van overnemers.”

Den en Heuvel had geen werknemers meer in dienst. Geplande feesten en seminaries werden door de zaakvoerder geannuleerd. De belangrijkste schuldeisers zijn leveranciers.