De gemeente Beerse wil dat de bedrijven meer gebruik maken van het kanaal Dessel-Schoten voor het transport van hun goederen. Dinsdag 8 mei organiseert ze hierover een uitgebreide infobijeenkomst. Die kadert binnen het project ‘Ontsluiting kanaalzone Beerse’.

Tijdens de workshop ‘Stimuleren van watergebonden transport’ krijgen de deelnemers een toelichting over transport over het water. Tegelijk wordt ingegaan op de vraag hoe van watergebonden transport een rendabel businessmodel oplevert. De bedoeling is dat de bijeenkomst het startschot betekent voor individuele trajecten bij bedrijven.

De infovoormiddag vindt plaats bij baksteenproducent Wienerberger, die zelf al gebruik maakt van het kanaal en een speciale kade liet aanleggen. Bedrijven langs het kanaal zijn in het bijzonder uitgenodigd, maar tegelijk zijn ook andere geïnteresseerde bedrijven uit de regio welkom.

Sprekers zijn onder meer Magali Decloedt, procesverantwoordelijke project ‘Ontsluiting kanaalzone Beerse’, en Joël Bijnens en Ronny Neven van De Vlaamse Waterweg. De deelname is gratis maar inschrijven verplicht.