Beerse binnenkort gekenmerkt door 32m hoge toren

Domestic en triasDe hoek aan het kruispunt van de Turnhoutsweg en de Bisschopslaan in Beerse (vroeger gekend als het tankstation Matthe) ligt er nu nog vrij sober bij. Als het van Dirk Royens, zaakvoerder van projectonwikkelaar Domestic NV in Beerse en Tom Reynders van Trias Architecten uit Turnhout afhangt, wordt die hoek binnenkort hét herkenningspunt van Beerse. Na twee jaar lobbyen bij de bevoegde instanties dienden zij een bouwaanvraag in voor een ambitieus project.

In de gelijkvloerse bouwlaag langs de Turnhoutseweg is ruimte voor enkele handelszaken. Op de eerste verdieping is plaats voor 1000 m2 modulaire kantoren, op het tweede verdiep komt waarschijnlijk een loungebar of restaurant met seminarieruimte. Op de hoek van deze 2 belangrijke invalswegen zal een 32meter hoge toren als een baken de herkenbaarheid naar het centrum van Beerse bepalen. De tweede en derde verdieping van de toren zal kantoorruimte herbergen, aangevuld met woonappartementen in de 4e,5e en 6e verdieping. Bovenin de toren is plaats voor enkele luxueuze penthouses. Tussen het zakelijke deel aan de Turnhoutseweg en een appartementenblok langs de Bisschopslaan komt een 1000 m2 autovrijplein dat de nodige rust zal brengen in het geheel. Onder het complex zullen 120 parkeerplaatsen ondergebracht worden in twee kelderverdiepingen, naast een fietsenstalling voor 200 fietsen.

“Beerse wil ondernemingen aantrekken en werkt aan een uitbreiding van de industriezone met ruim 50 hectaren. Ons complex zal tussen Jansen Farmaceutica en het nieuwe industrieterrein liggen, en perfect inspelen op de noden van ondernemers en handelaars en de mensen die er vlakbij willen werken en wonen. Met dit project en vooral de toren als een baken aan het belangrijkste kruispunt van Beerse krijgt onze gemeente eindelijk het herkenningspunt dat het verdient”, zegt Dirk Royens.