IMG_3909De ondernemingen op de bedrijvenzone Stenehei in Dessel hebben nieuwe pandnummers gekregen. Die moeten klanten, leveranciers maar ook hulpdiensten helpen om sneller hun plaats van bestemming te bereiken. “Met de officiële huisnummers leverde dat vaak problemen op”, zegt Joke Feyen van Hout Feyen en de vzw Stenehei.

Om een idee te geven. Aluservice heeft als officieel adres Zandbergen 14. Bij achterbuur LSB Blokhutten is dat Zandbergen 109. “De nummering heeft te maken met een uitbreiding van de bedrijvenzone die er ooit is gebeurd”, legt Joke Feyen uit. “Er zat totaal geen logica in.”

Nieuwe borden
De initiatiefnemers dienden twee jaar geleden een subsidiedossier in bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, dat toelagen verstrekt voor verbeteringen aan industrieterreinen. Met de steun van de gemeente Dessel, de plaatselijke Unizo-afdeling en de adviesraad lokale economie Dessel volgde een goedkeuring waarna vorige week elk bedrijf een bijkomend nummer kreeg en er borden werden geplaatst om bezoekers naar een bepaald nummer te leiden.

“Vergelijk het met de nummers in de haven van Antwerpen”, aldus Joke Feyen. “Elk bedrijf heeft zijn officieel adres behouden maar kreeg een surplus nummer. Ook de bedrijfsunits langs de Geelsebaan werden mee opgenomen.” In totaal werden 65 nummers toegekend. De bedrijven zullen de nieuwe nummers nu ook communiceren naar hun klanten en leveranciers.