Bedrijvenzone Stenehei in Dessel klinkt samen op 2016

showroom LSB DesselVrijdag 8 januari blazen de werkgevers en ook hun personeelsleden van de bedrijvenzone Stenehei in Dessel verzamelen om samen te klinken op het nieuwe jaar. Een gebruik dat ze vorig jaar oversloegen, maar vanaf dit jaar weer invoeren. “Op die manier willen we mekaar nog beter leren kennen”, zegt Joke Feyen namens de organiserende vzw Stenehei. Op de industriezone is een 50-tal bedrijven gevestigd.

De ondernemers op Stenehei kijken niet op een feestje meer of minder. “In 2014 hielden we de vierde editie van onze zomerbarbecue. Door omstandigheden is die het voorbije jaar niet kunnen doorgaan”, legt Joke Feyen uit. “Rond 2010 hebben we voor het eerst een nieuwjaarsdrink gehouden op een vrijdag dat er werkverlet was nadat er een pak sneeuw was gevallen. We hebben nu beslist om het zomerevent af te schaffen en voortaan elk jaar op de eerste werkende vrijdag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsdrink te houden.”

Die richt zich niet alleen naar de bedrijfsleiders, maar ook naar alle werknemers en dat zijn er een paar honderd. “Ook mensen van omliggende bedrijfsterreinen zijn welkom vanaf 15.30 uur”, geeft de woordvoerster nog mee. De nieuwjaarsdrink met barbecue vindt plaats op het terrein van LSB Blokhutten. Het bestuur van de organiserende vzw wordt gevormd door Kris Wynen (Aluservice), Joke Feyen (Hout Feyen), Veerle Van Mechgelen (LSB Blokhutten) en Ann Lambrechts (CV Peter Verwaest).