bedrijvenzone retieDe bedrijven op de bedrijvenzone Beemdekens in Retie krijgen binnenkort een pak meer verkeer langs hun deur. De voorbije maanden is de weg verhard en heraangelegd en maandag start een aannemer met de bouw van een rotonde op de weg Arendonk-Retie. Zodra die klaar is, zal het doorgaand verkeer via de bedrijvenzone worden geleid, want die maakt vanaf dan deel uit van de (halve) Ringweg rond Retie.

Anderhalve maand dicht
Voor de aanleg van de rotonde gaat maandag de drukke verbindingsweg tussen Arendonk en Retie voor anderhalve maand dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit 25 van de E34 Retie/Oud-Turnhout. Zodra het nieuwe verkeersknooppunt klaar is, wordt het doorgaand verkeer vanuit Arendonk met een ‘slimme bocht’ het nieuwe stuk Ringweg opgestuurd. Vrachtwagens moeten die route sowieso volgen want straks geldt er een algemene tonnagebeperking in het centrum van Retie.

Langs het nieuwe stuk Ring ligt een heel aantal bedrijven zoals Segers Interieur, b-token, Orakel, Schrijnwerkerij Ronny Wens, Sanitair Jos Janssens, enz.