Bedrijvencentrum De Basis ontvangt De Groene Sleutel

kamp cHet bedrijven- en conferentiecentrum De Basis op Kamp C in Westerlo heeft van de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen ‘De Groene Sleutel’ ontvangen. Het label is een erkenning voor de extra inspanningen die een onderneming levert om bijvoorbeeld water en energie te sparen.  “De Basis is het eerste laagenergie bedrijvencentrum in Vlaanderen. Het centrum verbruikt slechts 30% van de energie van een klassiek bedrijfsgebouw”, verklaart Greet Willemsen, verantwoordelijke voor het Conferentiecentrum het duurzame karakter. “De Basis is een prachtig voorbeeld van hoe men duurzaam kan bouwen met de nodige aandacht voor esthetiek en werkcomfort. Dat doen we door een doordachte keuze van materialen, perfecte oriëntering en maximaal gebruik van zonne-energie.”

Bedrijven kunnen hier kantoren huren en KMO-grond kopen. In het conferentiecentrum is iedereen welkom. “De meeste gebruikers kiezen voor ons omwille van de aangename, moderne, groene infrastructuur en de centrale ligging tussen Brussel, Antwerpen en Limburg”, vertelt Willemsen. “We creëren een marktplaats voor bedrijven actief in duurzaam ondernemen en energie. Door de niche rond dit thema kunnen organisaties samen doelstellingen realiseren en mekaar bestuiven in hun initiatieven”.

De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en sorteren hun afval en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag. De uitbaters organiseren activiteiten in het thema duurzaamheid en hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Bovendien moeten ze elk jaar opnieuw aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.

De-Basis-232De Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten dit jaar 100 Groene Sleutels uit, waaronder 13 aan meetinglocaties zoals De Basis. Het kwaliteitslabel wordt al voor het zevende jaar op rij uitgereikt en maakt deel uit van het ‘Green Key’-programma, het internationale ecolabel dat uitgaat van de Foundation for Environmental Education (FEE). In 41 landen ontvingen meer dan 2100 ondernemingen de ‘Green Key’.