Vanmorgen vond bij Soprema in Grobbendonk een bijzondere bijeenkomst plaats. Bedrijven van de Bannerlaan, Bouwelven en Atealaan – straten die deel uitmaken van de bedrijvenzone Herentals-Industrie – nodigden de burgemeesters van Herenthout, Grobbendonk en Herentals uit om de problemen te bespreken waarmee ze te kampen hebben.

De bijeenkomst vond plaats op initiatief van de nieuwe werkgroep OchtendClub 21, die ondernemingen uit de geciteerde straten groepeert en genoemd is naar het nummer van de E313-afrit Herentals-Industrie. “Het doel is een platform te creëren om problemen aan te kaarten en ook oplossingen te zoeken”, zegt hun woordvoerder Maria Van de Putte, tegelijk zaakvoerder van Training Forum. Naast de burgemeesters waren ook intercommunale IOK, werkgeversorganisatie Voka-Kempen en de politiezone Neteland uitgenodigd en vertegenwoordigd.

En er zijn wel wat problemen, onder meer rond verkeer en het parkeren van vrachtwagens, sluikstorten en inbraken. De thema’s werden naar voor gebracht door een aantal bedrijfsleiders zoals Honoré Smets van NOF Metal Coating, Herman De Ceuster van DCM en Gwen Carsauw van Scava, dat al enkele keren het slachtoffer is geworden van een inbraak.

Oplossingen
In totaal nam een 40-tal bedrijven deel aan de bijeenkomst. “We willen dat er ook werk wordt gemaakt van oplossingen”, zegt Maria Van de Putte. “Ik heb bijvoorbeeld direct na afloop Eric Van Meensel, de burgemeester van Grobbendonk, meegenomen naar het kruispunt van de Bannerlaan en Bouwelven om hem te wijzen op de gevaarlijke verkeerssituatie sinds er een paar bedrijven zijn bijgekomen. Hij beloofde om snel maatregelen te nemen.” Verder wordt er werk gemaakt van een beurtrol voor de strooidiensten van de 3 gemeenten om ineens de volledige zone sneeuwvrij te maken.

In november vindt er al een vervolgvergadering plaats.