Bedrijven rond Geelse aannemer Immover failliet

immoverIn een extra zitting heeft de handelsrechtbank in Turnhout vandaag 3 ondernemingen rond aannemingsbedrijf Immover uit Geel-Winkelomheide failliet verklaard. Het gaat om Euro Home nv, waar casco skeletten voor houtskeletbouw werden geproduceerd, Immobiliën Vermeulen Systeembouw nv, het aannemingsbedrijf dat de woningen in houtskeletbouw bouwde, en EUR-IMMO nv, de financiële holding boven de 2 andere vennootschappen. De bedrijfsleiding vroeg zelf de faling aan.

Bij de faillissementen verliezen 15 mensen hun job: 7 bij Euro Home en 8 bij Immobiliën Vermeulen Systeembouw. De rechtbank stelde Johan Van Cauwenbergh en Veerle Verhaegen aan als curator. Die zullen het personeel eerstdaags ontslagen.

Klant haakt af
“Het faillissement is het gevolg van het afhaken van een belangrijke klant”, leerde curator Van Cauwenbergh tijdens een onderhoud met de bedrijfsleiding vanmiddag. “Het gaat om een privé-investeerder die zowel woningen als appartementen liet bouwen. Ze hebben geprobeerd die breuk in de omzet dicht te rijden, maar dat is niet gelukt, hoewel houtskeletbouw een aantrekkende markt is. Daarnaast heeft het slechte weer in de maanden april, mei en juni mee geleid tot het faillissement. Toen heeft een aantal werven een tijd stilgelegen. Ook in het verleden waren er al problemen. Toen zijn er ook jaren geweest dat er verliezen werden geleden.”

In het werkhuis van Euro Home liggen nog 2 woningen klaar om te worden opgetrokken en bij Immover zijn er meer dan 10 woningen die al geplaatst zijn en waaraan nog moet worden gewerkt. “Begin volgende week gaan we dat werf per werf bekijken”, aldus Johan Van Cauwenbergh. Tijdens het gesprek met de bedrijfsleiding vernam de curator dat er al voor het faillissement interesse was naar een overname. Begin volgende week worden die gesprekken opgestart.