Bedrijven besparen door groepsaankoop POM

pom antwerpenEen recente groepsaankoop specifiek voor bedrijven, op initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen van West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg, bewijst dat bedrijven profijt kunnen halen uit het overstappen van leverancier. Maar liefst 182 bedrijven schreven zich dit jaar in, waarvan 73 voor elektriciteit én gas. Zij realiseerden allen samen een besparing van € 499.760 op jaarbasis door naar een goedkopere leverancier over te stappen. Dit komt overeen met een gemiddelde besparing van € 2260 per deelnemer voor elektriciteit en € 1400 voor gas.

De POM’s tellen jaar na jaar meer deelnemers voor de groepsaankoop die ze organiseren voor bedrijven. Voor hen zijn de energiekosten een zware dobber. Een goed contract afsluiten voor gas en elektriciteit is dan ook een noodzaak. Naast de mooie financiële return werd ook aan het milieu gedacht: de POM’s kozen heel bewust voor het aanbieden van contracten met groene stroom, die bovendien lokaal wordt opgewekt. Er namen 11 leveranciers deel aan de offertevraag, wat tot scherpe tarieven leidde en tevens de relevantie van het initiatief bewijst.

Een volgende groepsaankoop wordt eind 2013 gepland. Ondernemers kunnen zich daarvoor registreren op de website www.eco2profit.eu/groepsaankoop.