LRB Bedrijfswageninrichting uit Westerlo heeft de Van Innovation Award 2017 gewonnen. Dat gebeurde tijdens het event Best of Van in Groot-Bijgaarden. De jury koos het opbouwsysteem van LRB als de meest innovatieve oplossing.

Dat opbouwsysteem is van Duitse makelij en heet Aluca. “We zijn de invoerder voor deze regio”, vertelt Steffen Ryvers, zoon van oprichter Luc Ryvers en medezaakvoerder van LRB. “Er is een tendens aan de gang dat bedrijven kiezen voor kleinere bestelwagens. Dat heeft enerzijds met de prijs te maken en anderzijds met parkeermogelijkheden. In de plaats dat de medewerker vroeger in de bestelwagen stapte om materialen te nemen, worden met het Aluca-opbouwsysteem de rekken nu naar buiten geschoven. Dat werkt veel makkelijker.”

Helemaal op punt
De oplossing bestaat uit aluminium schuifladen die op de laadvloer worden gemonteerd. Dankzij die schuifladen wordt de laadcapaciteit geoptimaliseerd. Er kan tot 700 kilo cargo op worden geplaatst. “Het systeem is een 3-tal jaar op de markt en het laatste jaar staat het helemaal op punt”, gaat Steffen Ryvers verder. “De vloerladen zijn nu beschikbaar in verschillende afmetingen zodat ze passen in elke bedrijfswagen.”

Voor LRB is dit maar 1 van de oplossingen die het bedrijf klanten aanbiedt. “We profileren ons als een one-stop-shop voor de inrichting van bedrijfsvoertuigen”, aldus nog de medezaakvoerder.

De onderneming verhuisde vorig jaar van Meer naar de bedrijvenzone Reme in Westerlo/Olen, waarmee ook de bedrijfsoppervlakte verdubbelde. Tussen toen en nu steeg het aantal medewerkers van 3 naar 8. De belangrijkste klanten zitten in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.