Gelieve niet meer te bellen naar de organisatie van de Krawatencross in Lille voor extra vipkaarten, want alle 3.200 vipplaatsen zijn uitverkocht. De wereldtitels van Wout Van Aert en Sanne Cant afgelopen weekend zorgen voor veel last-minute aanvragen vanuit bedrijven voor extra kaarten. “Mijn telefoon stond vandaag roodgloeiend”, zegt Jef Van den Broeck, voorzitter van organisator De Moedige Supporters. “Maar ik moet iedereen teleurstellen.”

De Krawatencross wordt komende zaterdag gereden op het domein van De Lilse Bergen. Traditioneel mag de organisatie heel wat vips verwelkomen, maar op zoveel belangstelling voor dit jaar had ze niet gerekend. “Vorig jaar organiseerden we het Belgisch kampioenschap veldrijden. Een aantal firma’s dat normaal enkel vipplaatsen op de BK’s reserveert, was zo tevreden over onze organisatie dat ze dit jaar opnieuw tafels bestelden. Daarnaast komt IJsboerke dit jaar met meer dan 600 mensen ter gelegenheid van hun personeelsfeest en ook MPA, een toeleverancier voor de bouwsector, komt met 400 mensen eten en drinken. Daarnaast nog 3 bedrijven met een 50-tal mensen.”

Dubbeldektent
De organisatie liet zelfs een dubbeldektent plaatsen om zoveel mogelijk vips een plaats te kunnen geven. “Ons terrein laat niet meer viptenten toe”, aldus nog Jef Van den Broeck. Dinner Events (Groep Van Eyck) zal ervoor zorgen dat de vipgasten hun buik lekker rond kunnen eten.

Met de twee kersverse Lilse wereldkampioenen aan de start verwacht de organisatie zaterdag ook heel wat extra gewone veldritsupporters.