Bedrijfskosten omzetten naar ondersteuning van groei

kpoelsKoen Poels uit Beerse is een nieuwe consultant/partner binnen de groep Expense Reduction Analysts. Expense Reduction Analysts begeleidt bedrijven bij het detecteren van winstlekken waardoor aanzienlijk bespaard kan worden op allerlei kosten. Het bedrijf bestaat uit een team van 14 experten, elk met ruim 20 jaar relevante (kosten)managementervaring. Expense Reduction Analysts heeft haar kantoren in Mechelen, maar Koen Poels zal als zelfstandig consultant en partner de regio Kempen bewerken.

Koen Poels verduidelijkt: “Wij gaan op basis van een hecht partnership met onze klant de extra capaciteit en mankracht leveren om potentiële winstlekken op te sporen in domeinen zoals energie, telecom, transport, facilities, wagenpark of IT.  Van daaruit maken wij duidelijke aanbevelingen. De opties die onze klant weerhoudt, gaan we ook implementeren en opvolgen. Op die manier nemen wij niet alleen het risico weg, maar staan wij ook garant voor een duurzame implementatie tijdens dewelke onze klant zijn besparingen zal realiseren.”

Expense Reduction Analysts ziet kostenbeheersing niet zozeer als een middel tot korte-termijn cash-flow verbetering, maar veeleer als een lange-termijn groeimotor.  De structurele aanpak van de verschillende kostenstromen binnen de onderneming creëert op termijn extra middelen die dan kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de groei.

“Onze klanten zijn actief in een brede waaier van industrieën, van nonprofit organisaties over kmo’s tot grote multinationals,” vervolgt Koen.  “Onze aanpak heeft haar succes al bewezen. Wij werken volgens het principe ‘no cure, no pay’.”