Bedrijfsfietsen zijn succes bij Fietsenatelier Mol

fietsenatelier MolSteeds meer bedrijven voeren een actief fietsbeleid. Ze willen hun werknemers tot fietsen aanzetten voor het woon-werkverkeer. Sommige bedrijven stellen zogenaamde bedrijfsfietsen ter beschikking van hun medewerkers. Daarvoor werken verschillende Kempense bedrijven samen met Fietsenatelier Mol. Deze sociale werkplaats heeft het aantal klanten voor de bedrijfsfietsen de laatste jaren alleen maar zien uitbreiden. “Bijna alle grote Kempense bedrijven doen een beroep op ons. Dat zijn bijvoorbeeld Janssen Pharmaceutica, Genzyme, Esteé Lauder, Nike, Philips, enzovoort”, vertelt coördinator Gust Vos. “Daarnaast helpen we ook vele KMO’s en recreatiecentra uit de buurt verder.”

Bij Fietsenatelier Mol merken ze een duidelijk groeiende interesse voor de bedrijfsfietsen. “Bij ons is het aantal werknemers dat we inzetten in contact met bedrijven op korte tijd verdubbeld”, zegt Vos. “Momenteel zetten we zes voltijdse werknemers, aangevuld met mensen voor omkadering, in om ons werk voor de bedrijven uit te voeren. Vorig jaar was dit ongeveer de helft.”

Er zijn bedrijven die ook fietsen inzetten binnen de terreinen van het bedrijf. “We verkopen dan bedrijfsfietsen op maat van de onderneming en voorzien in een regelmatig onderhoud”, zegt Gust Vos. “Voor herstellingen gaan we ter plaatse. Van iedere fiets wordt ook een onderhoudsboekje bijgehouden.” Dat onderhoud wordt ook regelmatig voorzien voor de bedrijfsfietsen die de medewerkers gebruiken.

In totaal werken bij Fietsenatelier Mol 31 voltijdse equivalenten. “Daar wij een sociale werkplaats zijn, kan niet elke werknemer ingezet worden om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. Dikwijls gaat het om ondersteunende taken.”