veeloIn de hoofdzetel van IOK in Geel vindt vandaag een infomarkt plaats rond duurzaam woon-werkverkeer. De fiets krijgt daarin een steeds belangrijkere plaats.

Bedrijfsfietsen zorgen voor gezonde verplaatsingen en zijn fiscaal en financieel interessant. Toch twijfelen werkgevers om de stap te zetten omdat ze nog met vragen zitten: waaraan moet zo’n fiets voldoen, wat met het onderhoud, hoe het best financieren, enz. Al die vragen krijgen een antwoord op de infomarkt, die vandaag plaatsvindt tussen 16 en 19 uur. Er zijn allerlei sprekers en potentiële partners voor een bedrijfsfietsenproject.

Bie Van de Vloet van Janssen Pharmaceutica – Johnson & Johnson geeft een praktijkvoorbeeld van duurzame mobiliteitsmaatregelen. Fietsenzaak Veelo uit Oud-Turnhout leverde intussen al een 40-tal leasefietsen voor J&J-werknemers.

Leverancier
“Vorig jaar deden we al een gelijkaardig project met Miko Groep”, zegt Steve Vansweevelt van Veelo. “Intussen leverden we meer dan 100 fietsen aan hun medewerkers. De fietsen werden geproduceerd door Norta uit Olen en kregen een speciaal Puro-logo. In het geval van Janssen Pharmaceutica zijn wij 1 van de fietsenleveranciers in de streek, maar die van het grootste aantal fietsen. Hier gaat het om fietsleasing, waarbij wij werken in opdracht van B2Bike en KBC Lease. Het gaat om een overeenkomst van 36 maanden waarin ook een onderhoudscontract zit vervat. Na die 3 jaar kunnen de werknemers de fiets kopen.” Ook Steve Vansweevelt zal op de infomarkt aanwezig zijn om zijn ervaring te delen met de aanwezigen.