Bebat daagt 46 Antwerpse gemeenten uit

Photo Speelplein - simulation.aiVan 1 tot 31 mei daagt Bebat voor de derde keer een provincie uit voor haar speelpleinwedstrijd. Dit jaar is het aan de gemeenten uit de provincie Antwerpen om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. Maar liefst 66% procent van de 70 Antwerpse gemeenten gaan onderling de strijd met elkaar aan en dragen met deze ecologische uitdaging hun steentje bij aan een beter milieu. Een wedstrijd die jong en oud aanspoort tot recycleren, mét als prijs een origineel en milieuvriendelijk speelplein.

Na twee succesvolle edities, in de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen (2013) en Oost-Vlaanderen en Namen (2014), daagt Bebat de provincie Antwerpen dit voorjaar uit met haar speelpleinwedstrijd. De inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen een speelplein, uitsluitend gemaakt uit recycleerbare materialen, winnen door tussen 1 en 31 mei zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. Hiervoor kunnen zij naar één van de Bebat-inzamelpunten in de gemeente gaan.

Kleinere gemeenten maken evenveel kans om te winnen, aangezien het totale aantal kilogram gebruikte batterijen wordt berekend in functie van het aantal inwoners van de gemeente.

Maar liefst 66% van de Antwerpse gemeenten zetten hun tanden in deze ecologische uitdaging. De deelnemende gemeenten zijn: Aartselaar, Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Berlaar, Boechout, Bornem, Borsbeek, Brecht, Duffel, Edegem, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kapellen, Kasterlee, Laakdal, Lier, Lille, Malle, Mechelen, Merksplas, Mol, Niel, Nijlen, Putte, Ranst, Retie, Rijkevorsel, Schelle, Schilde, Schoten, Sint- Amands, Sint-Katelijne-Waver, Stabroek, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo, Wijnegem, Willebroek, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel.