BE-Trans behaalt Full AEO-certificaat

BE-Trans uit Geel (www.be-trans.be) behaalde als eerste containervervoerder in België het Full AEO-certificaat. Het transportbedrijf, gespecialiseerd in containervervoer, kende recentelijk een sterke expansie door enerzijds de overnames van Routa en Transport Van Laer, en anderzijds door doordachte investeringen. Om de organisatie verder te structureren en haar activiteiten professioneel te beheren, wilde BE-Trans zich in regel stellen met de strenge eisen die aan erkende marktdeelnemers – Authorised Economic Operators (AEO) – worden gesteld. In nauwe samenwerking met de ervaren business consultants van het Antwerpse De Putter & Co (www.deputter.co) werd een adequaat managementsysteem opgezet, met bijzondere aandacht voor veiligheids- en beveiligingseisen, alsook voor het correct beheer van douaneformaliteiten. Dit systeem werd door de douaneautoriteiten grondig geanalyseerd en geëvalueerd en dankzij een positieve beoordeling behaalde BE-Trans als eerste containervervoerder in België het Full AEO-certificaat.

“Het AEO-dossier was voor ons de perfecte oefening om onze organisatie te toetsen aan de strenge AEO-voorwaarden. Wij zijn dan ook zeer trots dat we dit behaald hebben, mede dankzij de begeleiding van De Putter & Co. In 2014 willen we het SQAS-certificaat behalen om onze chemiegerichte klanten nog meer te overtuigen van onze bekwaamheid en service,” zegt Jan Boonen, Sales Manager.

BE-Trans groeide op 15 jaar tijd van een bedrijf met 1 vrachtwagen tot een vloot die vandaag meer dan 130 trekkers en een 240-tal opleggers telt. Zij hebben zich gespecialiseerd in containertransport, gaande van 20’ containers over reefers tot kipcontainers en chassis voor verticale belading, en dit voornamelijk tussen de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. In Geel beschikt BE-Trans over een site van 55.000 m² met 24/24 en 7/7 zowel fysieke als camerabewaking. Het filiaal van BE-Trans in de Antwerpse haven van 30.000 m² is eveneens volledig omheind en voorzien van camerabewaking. Beide sites hebben een eigen stacker voor de handling en opslag van containers, en een ruim uitgeruste werkplaats voor het onderhoud en de herstelling van de vloot. BE-Trans heeft enkele jaren geleden een kantoor in Roemenië geopend om de internationale transportactiviteiten verder uit te breiden met o.m. huif- en frigovervoer.