Basic-Fit opent na 2 jaar zoeken vestiging in Geel

basic fitDe lowkost fitnessketen Basic-Fit rolt zijn netwerk verder uit. Zopas is aan de Antwerpseweg in Geel een nieuwe vestiging geopend, de 73ste in Vlaanderen. “Iedereen moet een club in zijn of haar buurt kunnen vinden”, zegt managing director Basic-Fit Belgium Redouane Zekkri. De fitnessketen had al Kempense vestigingen in Turnhout en Herentals.

Naar eigen zeggen zocht Basic-Fit twee jaar naar een geschikte locatie in Geel. “We hebben in die tijd veel voorstellen gekregen, maar pas onlangs kwam er een voorstel voor een voldoende grote ruimte met parkeerplaatsen”, aldus Zekkri. “Doordat we nu geopend zijn aan de grote invalsweg naar de stad, zijn we makkelijk bereikbaar voor iedereen.”

Eigen aanpak
Dat in Geel al een aantal fitnesszaken actief is, waaronder de recente geopende Jims-vestiging, schrikt de managing director Belgium niet af. “Er is voldoende ruimte voor verschillende fitnessclubs, elk met hun eigen aanpak. Zo kan iedereen de club kiezen die het best bij zich past. Bovendien is de fitnessmarkt in België nog in volle ontwikkeling in vergelijking met onze buurlanden. Zo doet al 16% van de Nederlandse bevolking aan fitness, terwijl dat in België nog maar 7% is.”

In de nieuwe club zijn 4 mensen tewerkgesteld en wordt een beroep gedaan op een 10-tal lesgevers voor de groepslessen. Er wordt nog uitgekeken naar een zelfstandige personal coach voor mensen die een intensievere begeleiding wensen. “Ons doel is om sport en fitness toegankelijk te maken voor iedereen”, zegt Redouane Zekkri. “Zo kan je je Basic-Fit-lidkaart gratis delen met je gezinsleden (1 persoon tegelijk), dat maakt je lidmaatschap dus nog voordeliger. Verder is Basic-Fit ook de enige club waar je kan gaan sporten in meer dan 350 clubs in Europa. In België zijn we met onze 153 clubs de enige met een nationale dekking. Je kan dus makkelijk sporten in de buurt van waar je woont, maar ook waar je werkt of waar je naar school gaat. Tot slot hebben we ook meer dan 30 clubs in België waar je ook ’s nachts kan gaan sporten.”