Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur van Flows

Bart TimpermanHerentalsenaar Bart Timperman, tot voor enkele maanden hoofdredacteur van de regionale tv-zender RTV, is de nieuwe hoofdredacteur bij Flows. Dat is de online opvolger van de vroegere havenkrant De Lloyd.

Flows wil in Vlaanderen dé nieuwsbron zijn over shipping, transport, logistiek en trade. Naast een dagelijkse nieuwsbrief is er een betalend deel met online nieuwsberichten en verschijnt er 4 keer per jaar een magazine. Verder organiseert Flows events voor de sector. Het kantoor bevindt zich in Antwerpen, vlakbij het MAS, maar de focus gaat verder dan Antwerpen en de haven.

Merk versterken
“Mijn opdracht is het merk te versterken en het bereik te vergroten”, zegt Bart Timperman. “Voor mij is het een uitdaging om deze wereld te leren kennen. Ik maakte ooit voor Gazet van Antwerpen een dossier over de haven. De kennis die ik toen opdeed, komt me nu goed van pas. Maar het zal me toch nog wel een hele tijd vragen om deze unieke omgeving volledig te doorgronden. Deze journalistieke topfunctie, in het hart van de Vlaamse economie, was een opportuniteit die ik niet kon en wou laten liggen.”

Na zijn vertrek bij RTV was Timperman even aan de slag bij VRT Nieuws en Sport voor een project rond HD, maar ruilt nu Brussel voor Antwerpen. “2016 was tot nu toe professioneel een turbulent jaar, met mijn onverwachte vertrek bij RTV eind februari en de onmiddellijke overstap naar VRT. Maar ik zie het uiteindelijk allemaal als heel positief. Als 53-jarige nog al deze kansen krijgen, is een privilege waar ik dankbaar en trots op ben.” Bart Timperman blijft ook nog betrokken bij de organisatie van Herentals Fietst/Feest.