Bart Segers van The Sniffers behaalt level II voor training thermografie

Bart Segers, een van de medewerkers van The Sniffers in Balen, rondde succesvol een training thermografie af en behaalde level II. „Bart is niet de enige medewerker met een specialisatie in thermografie”, zegt Hans Hooyberghs. „Binnen ons bedrijf zijn er meerdere collega’s die doorgedreven trainingen volgen rond infrarooddetectie en thermografie. The Sniffers nam vorig jaar een Nederlands bedrijf over dat gespecialiseerd was in thermografie. Via speciale infraroodcamera’s sporen wij o.a. energieverliezen of corrosies op, en kunnen wij onze opdrachtgevers begeleiden bij aanzienlijke energie- en kostenbesparingen.”

„Met thermografie kunnen wij zelfs onder isolatiemateriaal problemen in leidingen detecteren. Zelfs een energieverlies in een stukje leiding van 10 cm kan problemen opleveren voor het eindproduct. Thermografie is dus een belangrijke tool bij preventieve maintenance. Thermografie vergt een gedegen materiaalkennis: zowel van isolatiematerialen als van reflectie van materialen. De data en metingen die de infraroodcamera’s genereren, moeten immers correct geïnterpreteerd worden. Dat is wat The Sniffers onderscheidt. Onze metingen worden opgenomen in een gedetailleerde rapportering en via zelf ontwikkelde software beschikt onze opdrachtgever over een belangrijke management- en analysetool om zijn installatie preventief te onderhouden en te managen.”

The Sniffers uit Balen, opgericht in 1991 en sinds 2011 in handen van de Amerikaanse investeringsgroep The Carlyle Group, is een wereldwijde, toonaangevende expert in emissiemanagement en onderhoud en management van pijpleidingen.