Bart Gils (Signatuur) opnieuw genomineerd voor Viskok van het jaar

Chef en eigenaar van restaurant Signatuur in Hoogstraten heeft opnieuw een nominatie binnen voor de titel van Viskok van het jaar, een organisatie van de Vlam. Twee jaar geleden was hij ook al bij de 5 genomineerden maar toen greep hij naast de felbegeerde prijs. Na de finale op 21 november weten we of hij deze keer wel de laureaat wordt.

“De vorige keer was het anders”, vertelt hij. “Toen werkte ik nog in het Keizershof in Turnhout. Intussen heb ik samen met Sally ons eigen restaurant. De titel van Viskok van het jaar zou een mooie boost kunnen geven aan onze zaak.”

Precies een jaar geleden openden Bart Gils en Sally Lauwers in het voormalige rijkswachtgebouw aan de Vrijheid in Hoogstraten hun restaurant Signatuur. “Het eerste jaar is zeer goed verlopen”, bevestigt Sally. “Ik denk dat veel starters zouden tekenen voor een dergelijk eerste jaar.”

Tongschar
Chef Bart schreef zich opnieuw in voor de verkiezing om de zaak extra in de kijker te zetten. Hij creëerde een gerecht op basis van tongschar, de zogenaamde ‘vis van het jaar’: in hazelnootboter gegaarde tongschar, melkweipuree – gebrande tartaar van schorseneer en waterkers – Oostendse oester. “De opdracht bestond erin om een gerecht met tongschar te maken. Ik weet dat de jury sterk let op het gebruik van streek- en seizoensproducten, maar dat doe ik sowieso. Ik merk dat ik, deels onbewust, meer en meer visgerechten op de kaart zet. Het valt me op dat ik creatiever ben met vis als met vlees.”

Naast Bart Gils zijn nog 4 andere chefs genomineerd. De finale vindt plaats op 21 november tijdens Horeca Expo in Flanders Expo in Gent.