Barbara Dex wordt gezicht van nieuwe modecollectie

barbaradex-150x150De Molse zangeres Barbara Dex wordt het uithangbord van de nieuwe collectie van modeontwerpster Tylaine Van den Broeck uit Heist-op-den-Berg. Die krijgt de naam Commedia dell’arte en wordt op 19 maart voorgesteld in Huis Happaert in Antwerpen.

Maison Tylaine is het modelabel van de Vlaamse pianiste Tylaine Van den Broeck, die deelnam aan De Designers op VTM. Het kleinschalige label is uitsluitend verkrijgbaar via webshops, pop-up stores en in de Leuvense modezaak June in the City.

Als pianiste werkte Tylaine samen met nationale en internationale artiesten als Praga Khan, UDO, Laura Pausini, The London Quartet, Erik & Sanne, Helmut Lotti, The Supremes, enz. Het was ook de muziek die haar tot Barbara Dex bracht. “Ik heb haar leren kennen op de persvoorstelling van Houden Van, een evenement in het Sportpaleis. Ik vroeg of ze dit wou doen en ze zei daar enthousiast ja op”, legt Van den Broeck uit.

De nieuwe collectie, haar vierde intussen, wordt gekenmerkt door frisse, frivole zomerkleuren met geraffineerde accenten zoals kant, pareltjes en pailletten en op en top vrouwelijke silhouetten. Ook in deze collectie is de signatuur van Maison Tylaine vrouwelijkheid, frisheid en elegantie.

Sterk en theatraal
“Barbara Dex heeft elegantie en vrouwelijkheid. Ze is een sterke en theatrale vrouw, precies iemand die bij deze collectie past”, vertelt de ontwerpster. De zangeres zal model staan tijdens een fotoshoot voor het moodbook en aanwezig zijn bij de presentatie. Voor Tylaine Van den Broeck blijft haar kledinglijn van secundair belang. “Muzikante ben ik in hoofdberoep, kleding ontwerpen doe ik in bijberoep. Nu doe ik alles zelf. Moest dat groeien, moet ik natuurlijk wel uitkijken om dingen uit handen te geven.”