76 medewerkers van Baltimore Aircoil Company uit Heist-op-den-Berg trekken de komende dagen naar de Vogezen om in Gérardmer te gaan fietsen, lopen en wandelen. Ze nemen deel aan Climbing for Life, dat de strijd tegen diabetes steunt. Werknemers zamelden bijna 3.000 euro in voor het lokale diabetesinitiatief Kampka-D en overhandigden de bijhorende cheque aan de organisatie.

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 Belgen diabetes. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. “Via onze deelname aan Climbing for Life willen we diabetes mee onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, mits uiteraard de nodige medische begeleiding”, zegt Wouter Rosiers, director of human resources EMEA bij Baltimore. Het bedrijf neemt de Climbing for Life-inschrijvingsgelden voor zijn rekening en steunt zo de Diabetes Liga vzw.

Cheque
Het engagement van het bedrijf gaat nog verder. “Via een collega ontdekten we een mooi, lokaal initiatief rond diabetes: Kampka-D. Zij organiseren jaarlijks zomerkampen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die de diagnose kregen. Onze collega’s zetten de afgelopen maanden een aantal acties op het getouw die een mooie som opbrachten. Vanuit de directie verdubbelen we het bedrag.”

Baltimore Aircoil Company is gespecialiseerd in producten voor verdampingskoeling en thermische opslag. Dit zijn toestellen die energie besparen bij het koelen van commerciële gebouwen en het koelen van voedingswaren en industriële processen.