Bart Lodewijckx en Lou Vanhees van Balo Design Boutique in Mol hebben voor een Belgische ondernemer op rust het volledige interieur ingericht van een jacht dat momenteel te koop staat voor 32 miljoen euro. Het is 52m lang en aan boord werkt permanent 10 man personeel. “Dit mooie project is het resultaat van 8 jaar hard werken”, zeggen de zaakvoerders.

“We hadden voor deze klant een aantal jaren geleden zijn villa gedaan”, legt Bart Lodewijckx uit. “Op zeker ogenblik komt hij binnen met de vraag of we ook zijn nieuwe jacht wilden inrichten. Die was toen in een ruwbouwfase en niet meer dan een gigantische blikken doos. De ondernemer was vertrouwd met Balo en onze manier van werken. We bieden namelijk een service aan van A tot Z, van meubelen tot gepersonaliseerd bedlinnen en het servies in de kast.”

Belgische leveranciers
Zoals dat ook bij andere projecten gebeurt, werkten Bart en Lou zoveel mogelijk met Belgische leveranciers: Evolution 21 en Verilin voor de stoffen, Piet Stockmans voor het servies, Michaël Verheyden voor de decoratieve tafelobjecten.

Sevens Sins heet het superjacht dat niet alleen 52m lang is, maar ook nog eens 12m breed en het beschikt over 4 dekken. Op het bovenste dek zit je 14m boven de zeespiegel. Even plonsen doe je in het zwembad met glazen bodem. Vanaf een uitschuifbaar platform kan je in zee duiken. “Ja, we zijn nadien zelf uitgenodigd geweest om mee te varen en het was fenomenaal”, aldus de Kempense ondernemers.

Het schip vaart vooral in de Caraïben en is momenteel op weg richting de Côte d’Azur. Vanaf april doet het vooral bestemmingen in de Middellandse Zee aan. De eigenaar maakt er veel zelf gebruik van maar huren voor een gezelschap tot 12 personen kan ook. En dan krijg je er 10 man personeel bij, inclusief een topchef.

Internationaal op de kaart
“Dit project zet ons internationaal op de kaart”, gaat Bart Lodewijckx verder. “Heel wat mensen hebben intussen met het schip meegevaren en in die wereld gaat het om ons-kent-ons. 3 weken geleden hebben we een penthouse van 1.400m2 in Tenerife opgeleverd en vorige week zaten we voor een project in Londen. Maar mensen mogen vooral niet denken dat we nu enkel grote projecten doen. Uiteindelijk zijn we Bart en Lou van Balo uit Mol en blijven we met beide voeten op de grond. Voor ons is elke klant belangrijk en iedereen krijgt dezelfde service.”

Balo Design Boutique heeft momenteel 8 mensen in dienst. Onlangs werd de zaak in de Corbiestraat in Mol uitgebreid met 450 m2 voor de creatie van extra belevingsvolle ruimtes.