Balense specialist realiseert wereldprimeur met verlichtingsproject

Claesen verlichtingClaesen Outdoor Lighting  is gespecialiseerd in grote projecten voor buitenverlichting, en heeft in dat verband meer dan de helft van alle Belgische eerste- en tweedeklassers in portefeuille.  Claesen levert ook de verlichting voor speciale projecten, zoals de fullcolor ledwall van 12.000 m² aan het stadion van AA Gent, de verlichting van de schachtbokken op C-mine of de stadsbibliotheek op het Ladeuzeplein in Leuven. Bovendien is het bedrijfje de vaste partner voor het uitvoeren van verlichtingsprojecten op bijvoorbeeld de luchthaven van Zaventem, en op perrons voor Infrabel.

Onlangs realiseerde het bedrijf met vestiging in Balen (een zusterbedrijf van Electro Bertels), een wereldprimeur. Op een tennisbaan in Merendree werden voor het eerst ter wereld de nieuwe LED-projectoren van Philips gebruikt om sportaccommodatie te verlichten. De nieuwe toepassing valt op door een lager verbruik, een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en een aantal praktische voordelen, zoals de snelle schakel- en dimmogelijkheden.

“LED heeft al een tijdje zijn intrede gemaakt in de architecturale wereld en in toepassingen voor straatverlichting, maar moet nog helemaal doorbreken in de sector van de terreinverlichting,” zegt Bert Bertels.

„Omdat de huidige generatie van conventionele ontladingslampen ook al erg energie-efficiënt is, komt de meerwaarde van deze toestellen vooral van hun lange levensduur en de bijkomende mogelijkheden als dimming en onmiddellijk schakelen.  “Nu het duidelijk wordt dat Philips de beloftes kan waarmaken naar levensduur en rendement, lijkt niets de algemene toepassing van dit product te kunnen remmen.”