Balense product designer start met Studio Van Campenhout

studio van campenhoutBalenaar Jef Van Campenhout brengt zijn activiteiten als product designer voortaan aan de man via de firmanaam Studio Van Campenhout. Onder die naam wil hij midden volgend jaar ook een eigen collectie op de markt brengen. Tot dusver werkte de 31-jarige Kempenaar vooral in opdracht.

“Mijn klanten zijn zowel particulieren als bedrijven”, vertelt Jef Van Campenhout. “Voor het seminariecentrum Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets ontwierp ik recent een tuintafel. Agfa Gevaert gebruikte voor de beurs Drupa in Duitsland 100 van mijn lampenkapjes en voor een Chinees bedrijf dat keramiekproducten maakt, ontwierp ik samen met een collega 10 vaasjes.”

Eigen collectie
Een volgende stap in zijn bedrijf is het ontwerp van een eigen collectie meubilair en interieurproducten: salontafels, hoge staantafels, stoelen, vazen, enz. “Daar ben ik al even mee bezig en durf er niet meteen een datum op plakken. Komen er vragen van opdrachtgevers, dan neem ik die er tussendoor. Ik mik naar midden 2017 om de prototypes klaar te hebben.”

“Voor de verkoop richt ik mij in eerste instantie op de provincies Antwerpen en Limburg, en nadien de rest van België. Ik ben dit beginnen doen vanuit een passie, niet direct om hier een wereldbedrijf van te maken. Ik wil met mijn passie mijn boterham verdienen.”

Naast Studio Van Campenhout geeft de oprichter ook nog les in product design aan Sint-Lucas in Antwerpen en Luca Arts in Genk. Tegelijk runt hij mee het FabLab in Genk, een open werkplaats waar creatievelingen gratis machines ter beschikking krijgen.