Dienstenfirma BalDeMo, actief in Balen, Dessel, Mol en Retie, zet dit jaar vol in op gezondheid. Alle 200 medewerkers krijgen de hulp van gezondheidscoaches en maandelijks worden activiteiten binnen het thema georganiseerd. Vrijdagavond werd het startschot gegeven en 68 werknemers hebben nu al ingetekend op het aanbod.

Om goede voornemens om te zetten in goede gewoontes riep BalDeMo de hulp in van Fitbees, een organisatie die bedrijven bijstaat in de uitwerking van een gezondheidsbeleid. “Vrijdag hadden we onze kick-off waarbij mensen van Fitbees uitleg gaven bij wat een gezonde levensstijl inhoudt”, vertelt directeur Marleen Vanlingen. “Het draait om gezonde voeding, een goede nachtrust, voldoende beweging. Maar ook stoppen met roken.”

Teams vormen
Het dienstenbedrijf biedt de professionele coaching vrijblijvend aan de medewerkers aan maar promoot die tegelijk. “Onze huishoudhulpen hebben een sterke band met onze klanten maar minder met het bedrijf en kennen vaak ook hun collega’s niet. In eerste instantie moeten de deelnemers teams vormen en wordt een 4 weken durende competitie gehouden tussen de teams waarbij er punten kunnen worden verdiend door gezond te eten, voldoende te bewegen enz.”

Het hele jaar door worden bijkomende activiteiten georganiseerd zoals een workshop gezond koken, de deelname aan een loophappening en vormingen rond mentale en fysieke gezondheid. Sommige activiteiten worden ook opengesteld voor de klanten van BalDeMo.

“Het is vaak moeilijk om slechte gewoonte om te buigen en daarin willen we als werkgever helpen”, aldus nog Marleen Vanlingen. “We hebben nogal wat doelgroepmedewerkers en een aantal heeft niet de mogelijkheden om zelf professionele dieethulp of een fitnessabonnement te betalen.”

De komende dagen krijgen nog meer medewerkers de kans om bij het programma aan te sluiten. De dienstenfirma bedient in totaal zo’n 1.300 gezinnen in de 4 gemeenten.