Bakkerijspecialist Jan Gevers organiseert twee wielerwedstrijden

Jan Gevers wielrennenBakkerijspecialist Jan Gevers uit Mol organiseert op zondag 23 juni twee wielerwedstrijden. Voor de eerste keer wordt de wielerwedstrijd ‘Grote Prijs BonGou’ (68 km) in het kloppend hart van de Antwerpse Kempen gereden. Meteen daarna staat om 16u het ‘Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Bakkers’ op het programma. “Oorspronkelijk stond alleen het BK Wielrennen voor Bakkers op het programma, exclusief bestemd voor deelnemers werkzaam in de bakkerijsector”, vertelt Hans Meynen, commercieel manager bij Jan Gevers. “We wilden het evenement graag open trekken voor een breder publiek. Gezien de herlancering van het versconcept BonGou bij de bakkers dit voorjaar én de populariteit van het wielrennen in de Kempen vonden we dit een interessante combinatie.”

Om 14u wordt fietsend Vlaanderen aan de start in de Ambachtsstraat in Mol verwacht. Iedereen die werkzaam is in de bakkerijsector, kan twee uur later deelnemen aan het BK Wielrennen voor Bakkers. “Het BK Wielrennen voor Bakkers bestaat al enkele jaren en werd georganiseerd door een klant van ons in Holsbeek. Hij won vorig jaar trouwens ook het WK. Gezien de wegenwerken in het dorp heeft hij ons gevraagd om de editie 2013 te organiseren. Als bakkerijspecialist en voedingsdistributeur leveren wij dagelijks honderden bakkers in Vlaanderen. Het is voor ons heel logisch om dit op touw te zetten voor de hele sector.”

Het wielrennen is in Vlaanderen enorm gestegen in populariteit, niet alleen bij de bakkers. “We hebben in het bedrijf ook heel wat sportieve medewerkers en fietskampioenen die graag meerijden. Op zich is het wel bijzonder om als voedingsdistributeur een dergelijk groots evenement te organiseren. Dit initiatief brengt andere bedrijven misschien ook op nieuwe ideeën, helemaal ‘out of the box’!” Wie erbij wil zijn, moet zich voor 14 juni inschrijven via de website. Ruim 40 coureurs zijn momenteel ingeschreven.