In het weekend van 21 en 22 april heropent het Bakkerijmuseum in Geel Ten Aard. Dat ging in de zomer van 2015 dicht na het overlijden van bezieler en ex-bakker Willy Goossens. Net voor de openbare verkoop deed Leo Struyven uit Beerse een bod om het geheel over te nemen. Onder zijn impuls kan het museum weer open.

Erfgoedliefhebber Leo Struyven betaalde in augustus 2015 96.000 euro voor de inboedel en kreeg een half jaar de tijd om de collectie elders onder te brengen. “Maar dat is niet gelukt. Ik ben dan met Willy’s weduwe gaan praten en heb ook de Worfthoeve kunnen overnemen zodat alles in dezelfde staat kon blijven bewaard”, vertelt de eigenaar.

Pronkstuk
In het Bakkerijmuseum ontdek je broodvormen, hostie-ijzers en karren die gebruikt werden voor het vervoer van en naar de molen. Het aanpalende bakhuis met de grote collectie bakkerijmachines biedt een mooie extra. De nieuwe eigenaar wil er opnieuw een heemkundig pronkstuk van maken. Zelf is hij een hobbymolenaar en gaat ervoor zorgen dat de Molen van ’t Veld op dezelfde site ook weer zal draaien.

De heropening kadert binnen Erfgoeddag, waarop heel wat erfgoedlocaties in de Kempen te bezoeken zijn. Het Bakkerijmuseum zal vanaf dan tot en met september iedere zaterdag en zondag te bezoeken zijn voor individuele bezoekers en door de week op afspraak voor groepen.