Bakkerij Verbraak failliet maar er volgt wellicht een doorstart

bakkerij-verbraakDe handelsrechtbank in Turnhout heeft in een uitzonderlijke zitting de bvba Verpat, Dreef 79 in Meerle, failliet verklaard. Het gaat om de vennootschap achter Bakkerij Verbraak in Meerle en Het Broodhuis in Meer. De zaakvoerder legde zelf de boeken neer. Er waren nog 7 medewerkers in dienst. De rechtbank stelde de curatoren Johan Van Cauwenbergh en Veerle Verhaegen aan voor de afhandeling van het faillissement. En dat zou wel eens snel kunnen gaan.

De bakkerij in Meersel-Dreef (Meerle) is sinds midden vorige eeuw in handen van de familie Van den Broek. Vader Kees startte er en later nam zoon Nico de bakkerij over. In 2012 liet hij de zaak over aan Patrick Verbraak, maar bleef wel eigenaar van het gebouw. Het is Verbraak die nu de boeken neerlegde.

Snelle start
De bakkerij is sinds gisteren dicht. “We hopen die snel weer te kunnen openen en een doorstart te maken”, klinkt het bij de familie Van den Broek. Een zoon uit de familie volgde de hotelschool en wil de zaak overnemen. Er waren daarover al gesprekken met de curator. Hij deed een bod op het geheel, dus zowel de bakkerij in Meersel-Dreef als de winkel in Meer. De bedoeling is om het merendeel van het personeel mee over te nemen.