Unizo Mol heeft de Molse Kei 2017 toegekend aan Bakkerij Van Elsen uit het gehucht Ginderbuiten. Dat gebeurde na een voting bij andere Molse ondernemers. “De bakkerij is een echte familiezaak en besteedt al jarenlang aandacht aan hygiëne, wat ze bekroond zag met een Smiley van het Federaal Voedselagentschap”, motiveert Lieveke Verspeek van het organiserende comité de uitslag.

Bakkerij Van Elsen is al sinds de jaren ’90 bezig met voedselveiligheid en laat zich door een externe firma 6 keer per jaar controleren. Het bedrijf heeft ook producten in het gamma voor mensen met bepaalde allergieën en intoleranties, waardoor die voedselveiligheid extra belangrijk is. Die aandacht werd een jaar geleden beloond met een Smiley van het FAVV. De bakkerij wordt sinds 1980 gerund door Luc Van Elsen en zijn vrouw Denise Vos.

Jong en oud
Bij dezelfde verkiezing ging de award in de categorie Creatief, Innovatie en Pittig Mol naar het dj en muziekproducer Niviro. Hij stond afgelopen jaar voor het eerst op het festival Tomorrowland en zijn nummer worden onder meer gedraaid door Tiësto.

Jos Daems van de gelijknamige schoenenwinkel in het centrum kreeg de Molstalgie-prijs. Voor die categorie kwamen zaken met een lange traditie in aanmerking die als het ware vergroeid zijn met de gemeente Mol.