Bailloux rondt spectaculaire renovatie van Inno in Charleroi af

BaillouxVloer- en renovatiebedrijf Bailloux & Zn. uit Kasterlee legt de laatste hand aan een groot renovatieproject. De voorbije 2,5 jaar waren eigen medewerkers en onderaannemers aan het werk in het zeven verdiepingen tellende warenhuis Inno in Charleroi. “De vijf winkelverdiepingen zijn volledig gerenoveerd, twee technische verdiepingen kregen aanpassingen vooral naar de brandveiligheid”, vertelt medezaakvoerder Pascal Bailloux.

Bailloux & Zn. verrichtte al vaker renovatiewerken voor Inno, zoals in de vestigingen in Antwerpen, Brussel Nieuwstraat en Louisalaan, Woluwe en Brugge. “Voor het eerst deden we het grootste deel van het werk”, legt Pascal Bailloux uit. “De afbraakwerken inclusief het slopen van de staalconstructies, metselwerken, het plaatsen van gyproc muren en plafonds, alle tegelwerken, binnendeuren en branddeuren, betonzaagwerken, het plaatsen van stalen trappen en balustrades, enz.” Om een idee te geven van het project: voor alle verdiepingen samen ging het om zo’n 12.500 vierkante meter tegelwerken. Het bijzondere was dat de winkelgalerij open bleef tijdens de werkzaamheden. Daardoor moesten sommige werken – bijvoorbeeld aan een inkomhal – ’s nachts gebeuren.

Tot de laatste dag
Momenteel is het Kastelse bedrijf bezig met de afwerking. “Op 17 september vindt de officiële opening plaats. Ik verwacht dat we er tot de laatste dag bezig zullen zijn”, aldus de medezaakvoerder. Gemiddeld waren er een vijftiental werknemers per dag bezig, waarvan een tiental eigen, aangevuld met onderaannemers. “Zelf ben ik langere periodes daar blijven slapen, maar onze mensen gaven er de voorkeur aan om over en weer te rijden: 2 uur ’s morgens en 2 uur ’s avonds. We reden via Luik. Dat is wel 30 km langer, maar als je over Brussel moet, weet je niet hoe lang je erover doet.”

Vader Gilbert Bailloux begon meer dan 45 jaar geleden met de zaak. Eén van de eerste grote projecten was de renovatie van wat destijds de Maxi-GB heette aan de Ring in Turnhout. Intussen wordt de zaak mee gerund door de zonen Dominique en Pascal. Het bedrijf werkt veel voor grote ketens als Lunch Garden, Pizza Hut, Boulangerie Paul, Carrefour, Total, enz. Sinds 2003 zijn de showroom en het atelier ondergebracht op de KMO-zone Biezenveld in Kasterlee. Er werkt een 10-tal mensen.