Baelus NV neemt Belgianbeerz.com over

belgianbeerzBaelus NV uit Arendonk, uitbater van de plaatselijk Prik & Tik-drankenhandel, heeft de webshop www.belgianbeerz.com overgenomen. Daarmee verkopen ze wereldwijd Belgische bieren. “We geloven in e-commerce als een sector die sterk in de lift zit”, zegt Griet Baelus.

Belgianbeerz.com werd opgericht in september 2012 door Leuvenaar Lode Devlieghere. Die zocht en vond een koper in Baelus NV. “Voor ons is dit een mooie opportuniteit”, legt Griet Baelus uit. “In onze drankenhandel hebben we meer dan duizend speciaalbieren in voorraad die we nu ook op deze manier kunnen verkopen.”

Via de webshop wordt momenteel een 700-tal Belgische bieren aangeboden. Klanten situeren zich vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, naast andere veelal Europese landen. Die vinden de webshop vooral door de hoge ranking in Google. “Omdat de site al langer bestaat en omdat we veel content geven per bier, staan we hoog gerangschikt. En ook op onze Facebookpagina hebben we meer dan duizend likes.” Voor de verzending doet het bedrijf een beroep op PostNL.

Cantillon meest gevraagd
Wat momenteel het populairste Belgische bier is in het buitenland? “De Cantillon Gueuze en Kriek”, zegt Griet Baelus. “Ze hebben een aantal internationale prijzen gewonnen en dat vertaalt zich meteen naar de verkoop. De vraag is zo groot dat de brouwerij niet kan bijhouden. De bieren worden maximum met vijf dozen tegelijk verkocht. De Westvleteren-hype lijkt intussen voorbij, hoewel we die trappisten ook in ons assortiment hebben.”