Baeken Verhuizingen uit Turnhout slaat zijn vleugels uit buiten de Kempen. Na de sites in Turnhout (Parklaan) en Geel (Herentalseweg) opent het bedrijf deze maand een nieuw filiaal in Brugge. Daarnaast start de onderneming onder de naam Kuub Opslag met de tijdelijk opslag in containers bij bedrijven of particulieren.

De nieuwe vestiging in Brugge opent aan de Pathoekeweg in een vroegere snoepfabriek. “Met onze storage waren we tot dusver alleen in de Kempen actief, maar met onze verhuizingen in heel België en zelfs daarbuiten. In Brugge deed zich een mooie gelegenheid voor om er ook een opslaglocatie te openen”, zegt zaakvoerder Werner Vermeer. In een eerste fase heeft de nieuwe vestiging een capaciteit van 12.000 kubieke meter maar die kan worden uitgebreid naar een drievoud.

Baeken Verhuizingen heeft meer dan 25 jaar ervaring in verhuizen en het tijdelijk opslaan van goederen. Met de lancering van Kuub Opslag gaan ze een stap verder. “Met onze nieuwe dienst komen we huurcontainers bij het bedrijf of bij particulieren thuis plaatsen waar dan goederen in kunnen worden opgeslagen”, legt Werner Vermeer uit. “De containers zijn tot 20 voet groot. Onze ambitie hiermee is nationaal.”

Bijzondere aanhangwagens
Binnen Kuub Opslag biedt het bedrijf nog een nieuwigheid aan en dat is de verhuring van aanhangwagens, waarmee het zich vooral richt naar de doe-het-zelver. “De aanhangwagens zijn uitgerust met kisten waarin mensen hun spullen kunnen opbergen en die dan vervolgens bij ons kunnen worden gestockeerd”, zegt de zaakvoerder. “De manier waarop de aanhangwagens zijn ingericht, maakt ze uniek in onze sector.”

Kuub Opslag heeft in totaal 7 mensen vast in dienst.