Badpakbikini ‚Zikini’ verovert via Kempen de wereld

zikiniDe ‚zikini’ is een badpak dat in enkele seconden omgetoverd wordt tot een bikini. ‚Zikini’ is een samenvoeging van bikini en het Engels zipper (rits). De uitvinding door een jonge studente communicatiewetenschappen aan de UGent, vond via Develyn BVBA in Zoersel de weg naar productie en blijkt een schot in de roos. (n.v.d.r.: Heren, u vindt dit misschien raar, maar  sommige dames zonnen graag in bikini, maar lopen liever rond in badpak… :-))

Studente Sarah Parent  kwam op het idee en trok ermee naar Develyn in Zoersel, producent van Phax, een hip badpakkenmerk en toevallig Sarah’s lievelingsmerk. „Sarah kwam met haar concept bij Develyn terecht. Ik was geprikkeld door haar passie en jeugdig enthousiasme en liet een sample maken. We namen de zikini mee naar de beurs vorig weekend. De zikini kende een enorm succes en werd massaal besteld. Het sporty model dat Sarah ontwierp hebben we nu ook al in twintig andere modellen in productie gezet. Het stoere model van Sarah met de flashy zipper is heel leuk voor jongedames, maar we wilden het ontwerp ook de gekende look van Phax meegeven zodat de zikini nog meer dames aanspreekt”, zegt Develyn Pieters, zaakvoerster.

Develyn Pieters richtte vijf jaar geleden Develyn BVBA op. Develyn produceert en verdeelt de Phax badpakkenlijn (in Columbië) maar verdeelt ook andere merken van badpakken en strandkleding. Een team van vertegenwoordigers zorgt voor de verkoop aan winkels. Phax is naar verluidt ook het favoriete badpakkenmerk van Véronique De Kock.