Badkamerinnovatie van Beneens en AGC Glass kan levens redden

BENEENS EN AGC GLASSOok Bouwbedrijf Beneens uit Olen pakt uit op het Feest van de Innovatie. Zij brengen een kant-en-klaar badkamerconcept voor de zorgsector dat levens kan redden.

Commercieel Directeur Jo Beneens licht toe: “Ons ‘Clean&Safe®’-badkamerconcept is eigenlijk simpel: We gebruiken duurzame en makkelijk te verwerken materialen met  uitstekende anti-bacteriële kenmerken voor de natte cellen in zorgcentra, serviceflats, rusthuizen en ziekenhuizen en zorgen er bovendien voor dat de constructie- en onderhoudsprijs per badkamerunit daalt voor de uitbater.”

Voor de vloer gebruikt Beneens het duurzame massieve oppervlaktemateriaal Corian® in plaats van de conventionele gegoten PU-vloer. Corian® is antibacterieel, zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk te plaatsen en te herstellen. Voor de bekleding van de zijwanden van de natte cel stapt Beneens af van de ingeburgerde oplossingen met massief laminaat. Hier biedt AGC Glass Europe een innovatieve oplossing.

Marketing directeur Denis Janssens van AGC Belux licht toe: “Het AGC Lacobel Antibacterieel glas® is bijzonder geschikt voor de muurbekleding in badkamers. Het antimicrobiële effect van dit glas is continu en wordt niet aangetast door langdurig gebruik van schoonmaakproducten. Maar het glas heeft nog heel wat andere voordelen: het is makkelijk, proper en snel te plaatsen en biedt zelfs naar design toe heel wat opties. Bovendien ziet het er na tien jaar nog steeds even mooi uit.”

De eigenlijke innovatie ligt volgens Jo Beneens in de combinatie van verschillende voordelen voor gebruiker en bouwheer. “Bij ons concept moet men geen afwegingen maken tussen design, onderhoudsgemak, veiligheid en prijs. Wij bieden een oplossing die zeer snel en proper toe te passen is, tegen scherp gecalculeerde prijzen en vooral met een maximale veiligheid naar de gebruiker toe.  Alleen in België zijn er jaarlijks bijna honderdduizend besmettingen met de ziekenhuisbacterie. Voor heel wat mensen is dat dodelijk. Ons product kan er mee toe bijdragen de kans op besmetting te verminderen en levens redden. Dat is voor ons eigenlijk het mooiste aspect aan deze innovatie.”

Naast het badkamer concept presenteert Bouwbedrijf Beneens op het Feest van de Innovatie ook een vernieuwd gamma houten buitenschrijnwerk en in het bijzonder met een passiefraam waarbij verschillende profileringen mogelijk zijn. In dit passiefraam wordt het innoverend glas Thermobel Triple Glazing met Antifog coating geplaatst van – alweer – AGC Glass Europe. Deze drievoudige beglazing vermijdt condensatie aan de buitenzijde, die bij thermisch goed geïsoleerde ramen durft voor te komen.

Het Feest van de Innovatie vindt plaats op 26 september in Turnhout. Meer info vindt u op www.kempischeinnovatieraad.be