Babimex pakt twee Baby Innovation Awards

ABZ_PureClean_washmeDe groothandel in babyproducten Babimex uit Beerse is twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Baby Innovation Awards in Brussel. Enerzijds met de Matras Pure Clean van ABZ, een Belgische producent, en anderzijds met de Square Park-a-kid van Baby Dan, van Deense makelij.

De verkiezing van de Baby Innovation Award is een organisatie van FeBab, de Belgische Federatie van Fabrikanten en Groothandelaars in baby- en kinderartikelen. In totaal waren er awards in 13 categorieën. “De groothandels kunnen innovatieve producten uit hun gamma indienen en de jury beoordeelt die dan”, legt marketing manager Natalie Van Broekhoven van Babimex uit.

Geel is wassen
De innovatieve Matras Pure Clean van ABZ geeft aan de hand van een hygiëne-indicator aan wanneer de hoes moet worden gewassen. De kleur van de indicator wijzigt om de gebruiker een visueel signaal te geven dat wassen nodig is om hygiënische redenen: blauw = proper, groen = medium bevuild en geel = tijd om te wassen.

De Square Park-a-kid van Baby Dan is een kwalitatief speelpark voor baby’s dat makkelijk kan worden omgevormd tot een praktisch en flexibel veiligheidshekje. Het park heeft een extra breed deurpaneel waardoor ouders hun kindje makkelijk eruit kunnen nemen zonder voorover te moeten buigen en de rug te belasten.

“Door het behalen van de award mogen we een sticker plaatsen op de producten om ze extra in de kijker te zetten en dat helpt in de verkoop”, weet Van Broekhoven. Babimex levert aan kleinhandelaars en retailers als Fun, Dreamland en Prémaman in de Benelux en een stukje Frankrijk. Er werkt een 10-tal mensen.