Vastgoedondernemer-2016Azull, dat recent van Herentals naar Antwerpen verhuisde, is verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar. De prijs werd uitgereikt door de Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen).

Azull startte zeven jaar geleden en groeide op korte tijd uit tot de Belgisch marktleider in Spaans vastgoed. En dat is geen kleine markt, want als Belgen vandaag een tweede verblijf kopen, kijken ze massaal naar Spanje. Volgens de recentste marktcijfers kochten vorig jaar 2.907 Belgen een vakantiewoning in Spanje. Dat is een lichte stijging van 1,3 procent ten opzichte van 2014.

Begeleiding
“Belgen en Spanje, het blijft een combinatie die aanslaat”, luidt het bij Marleen De Vijt en Johan Conix, zaakvoerders van Azull. “Maar kopers zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar een expert die hen kan begeleiden met hun aankoop. De Spaanse vastgoedmarkt is zeker niet dezelfde als die in Vlaanderen. Er zijn andere gewoonten, andere regels. In het verleden heeft dat al voor grote drama’s gezorgd, van te duur gekochte vastgoed tot compleet foute aankopen. Maar mensen hebben op dat vlak bijgeleerd en zijn meer en meer geneigd om zich goed te laten begeleiden.”

Recent kreeg Azull als eerste in België het Mondi Approved Label, een gecertificeerd keurmerk voor bedrijven die actief zijn op de internationale vastgoedmarkt. Voor het bedrijf is het meteen de gelegenheid om zijn blik te verruimen. Naast Spaans vastgoed wordt de groep ook meer en meer een partner voor tweede verblijven in Tenerife, Mallorca en Ibiza. Recent nam het bedrijf Immo Espana over waardoor het naast nieuwbouw ook bestaand vastgoed in Spanje aanbiedt.